НОВИНИ

В Україні на 20% зросло виробництво молока екстра-класу

09.04.2020 13:32
_109895866_milkcow

Якість молока, виробленого в Україні, помітно покращується, але обсяги, які надходять на переробку – зменшуються. Про це повідомила заступник директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олена Альшанова. Пише agronews.ua.

Згідно даних Департаменту аграрної політики та сільського господарства, у минулому році помітно покращилася якість молока, яке надходило на переробку (порівнянно з 2018 роком).

“На 21% більше стало надходити на переробку молока екстра-класу, на 10% – вищого гатунку, на 6% більше 1 гатунку і майже на 45% – 2 гатунку. Отже, якість молока покращується, але обсяги, які надходять на переробку – зменшуються”, – розповіла фахівець.

В той же час скоротилися обсяги виробництва молока. Падіння обсягів виробництва молока стало наслідком зменшення поголів’я корів, – вважає Олена Альшанова.

Тенденції січня-лютого поточного року наступні: загалом вироблено 1,101 тис. тонн молока, що на 2,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

У загальному виробництві частка сільськогосподарських підприємств за 2 місяці поточного року складає 40% або 440 тис тонн молока. А частка господарств населення складає 60% або 670 тис тонн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: