НОВИНИ

Молдова планує значно потіснити Україну в експорті вишні

02.06.2020 08:32
1492803923-13221

Сезон молдовської вишні скоро розпочнеться й цьогоріч молдовські виробники планують збільшити експорт вишні в ЄС. Про це повідомляє agronews.ua.

За словами Адріана Кожокару, керівника відділу маркетингу для компанії MoldovaFruct, вишня не дуже сильно постраждала від весняних заморозків, які вразили країну.

«Оскільки були весняні заморозки, це спричинили суттєву втрату врожаю. На щастя, вплив на вишні був не таким серйозним, як ми спочатку думали, насправді ми очікуємо, що вишня в цьому сезоні дасть більший врожай, ніж думали спочатку. Загалом наша країна виробляє понад 15 тисяч тонн вишні, але цього року ми очікуємо врожаю приблизно на десять відсотків менше. Тим не менш, ми все ще матимемо важливі кількості для експорту, оскільки лише члени нашої асоціації щорічно експортують понад дві тисячі тонн вишні».

Молдові поки що не доводиться конкурувати з іншими країнами, в першу чергу Турцією, що виробляють вишні, оскільки їхні ринки менш орієнтовані.

«Туреччина має велику вишневу галузь, але ми насправді не сприймаємо їх як конкурента. Вони орієнтовані на різні ринки, ніж у нас, і крім того, попит великий і достатній, щоб усі могли співіснувати. Це не означає, що ми не прагнемо до вдосконалення. Ми хочемо створити нову упаковку протягом місяця та наполегливо працюємо над оновленням веб-сайту нашої асоціації», пояснює Кожокару.

Впевнене просування Молдови на ринку ЄС може у майбутньому створити суттєву конкуренцію українським виробникам вишні.

Нагадаємо, ціна на ранню українську черешню впала найбільше серед країн регіону.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: