НОВИНИ

Держводагентство України не бачить ризиків із забезпеченням водою аграріїв

27.04.2020 13:06
o_1cao5f6481ot1b7a1ja7pv011hha

Держводагентство не вбачає ризиків у забезпеченні водою аграріїв та питних потреб українців. Станом на 27 квітня 2020 року каскад дніпровських водосховищ працює в узгодженому Міжвідомчою комісією режимі і його наповнення становить майже 95%, повідомляє пресслужба Держводагентства. Про це пише agronews.ua.

“Ми продовжуємо забезпечувати аграріїв водою для зрошення півдня України, джерелом якого є саме дніпровська вода, заакумульована в каскаді дніпровських водосховищ.Адже зрошення є необхідною складовою у вирощуванні сільськогосподарської продукції – а це, в свою чергу – гарантування продовольчої безпеки нашої країни, – йдеться у повідомленні.

Станом на сьогодні каскад дніпровських водосховищ працює в узгодженому Міжвідомчою комісією режимі і його наповнення становить майже 95%.

“Зазначимо, що Держводагентством ще на початку року, враховуючи низьку водність та для створення стратегічного запасу води, було розпочато наповнення дніпровських водосховищ.Тому Держводагентство вкотре наголошує, що не вбачає ризиків у забезпеченні водою аграріїв та питних потреб українців. Це пріоритети Держводагентства, як це передбачено Водним кодексом України”, – повідомляє пресслужба.

Нагадаємо, в Мінекономрозвитку запропонували три варіанти зрошення в Україні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: