НОВИНИ

Імпортні томати подорожчали у 1,5 раза

16.04.2023 13:07
yak-zamorozhuvaty-tomaty_sitewebukr-1

Тиждень тому ціни на імпортні томати обвалилися до 50 грн/кг, а потім подорожчали у 1,5 раза. Про це повідомляє «АПК-Інформ», пише agronews.ua.

Аналітики проєкту зазначають, що після стрімкого падіння цін на томати продавці не бачили жодних перспектив до їхнього підвищення. Негативний настрій українських імпортерів став головною причиною подорожчання в цьому сегменті, через останній обвал цін багато постачальників зазнали великих збитків і відмовилися працювати з імпортним томатом цього тижня.

У той же час вони відмічають стабілізацію цін на місцеві тепличні огірки. Більшість представників тепличних комбінатів України вирішили не коригувати відпускні ціни на свою продукцію на передодні Великодня. Свою позицію, вони пояснювали спадом торгівельної активності в сегменті тепличних огірків, через значне здороження минулого тижня.

За прогнозами експертів проєкту, стрімке зростання цін в сегменті тепличних томатів явище тимчасове. Відразу після свят попит в цьому сегменті почне знижуватися, а разом з ним і відпускні ціни на цю продукцію. Також незабаром більшість українських тепличних комбінатів планують розпочати сезон місцевих томатів, що також негативно вплине на ціни імпортної продукції.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: