НОВИНИ

Фінансування 3 програм підтримки сільського господарства відправили до спецфонду

17.11.2019 10:05
1522910434_f3508aeabfdb0328d9c51de0c1666beb

Забезпечення фінансування трьох програм підтримки сільського господарства відправили до спецфонду. Це передбачає Закон №2000 про Державний бюджет України на 2020 рік, пише agropolit.com

Зокрема, зі спецфонду будуть нараховуватись забезпечення::

-На заходи, пов’язані з формуванням державного резервного насіннєвого фонду

-На фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі на умовах фінансового лізингу

-Для реалізації проекту “Програма “Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України”.

Джерелами формування спеціального фонду можуть стати повернення бюджетних позичок, наданих на закупівлю сільськогосподарської продукції за державним замовленням 1994-1997 років та повернення коштів, наданих для фінансової підтримки заходів в АПК комплексі на умовах фінансового лізингу, а також закупівлі племінних нетелей та корів, вітчизняної техніки і обладнання для агропромислового комплексу, з наступною їх реалізацією сільськогосподарським підприємствам на умовах фінансового лізингу.

Нагадаємо, отримання коштів зі спецфонду щороку є проблематичним для держбюджету. Зокрема, у 2019 році з нього окрім забезпечення лізингу для сільського господарства мали ремонтувати дороги загального користування, будувати житло для військовослужбовців, надавати іпотечні кредити переселенцям, купувати автомобілі для людей з інвалідністю, виплачувати пенсії, покривати дефіцит бюджету та будувати житло для військових.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: