НОВИНИ

Фермери побудували інноваційний курник у вигляді гуртожитка

27.07.2020 13:32
https://agronews.ua/

У мексиканському Пуерто-Ескондідо, на території арт-резиденції художнього фонду Casa Wabi, побудували дизайнерський курник з обвугленого дерева. Фахівці використали принципи проєктування колективного житла як для людей. Його зонування мало чим відрізняється від зонування людських гуртожитків. Про це повідомляє Dezeen, пише agronews.ua.

«Ми побачили можливість розробити проєкт павільйону-гуртожитку, але зі специфічними функціями для його жителів. Наприклад, для комфортного висиджування курчат», — розповів Хав’єр Вільяр Руїс, партнер фірми kengo kuma & associates.

Архітектори створили структуру, яка схожа на багатоярусний стелаж з багатошарової фанери, в центральній частині накритій навісом. Назвали курник Casa Wabi Coop. 

Casa Wabi Coop by Kengo Kuma

У внутрішньому «громадському просторі» встановлені годівниці, а осередки стелажа — це умовні індивідуальні спальні.

Casa Wabi Coop by Kengo Kuma

Осередки для курчат відрізняються наявністю дрібної сітки, що робить помешкання більш захищеними, але водночас повітропроникними.

На вході у курник створено простір-ізолятор, де ветеринар оглядає птахів і при необхідності залишає їх в закритих осередках. Тут же співробітники складують зібрані яйця перед тим, як відправити їх на кухню Casa Wabi.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу casa-wabi-coop-kengo-kuma-architecture-mexico-edmund-sumner-dezeen-2364-col-5-scaled.jpg

Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: