НОВИНИ

Фермери Німеччини опинилися під загрозою існування

18.03.2019 13:19

Сільськогосподарське об’єднання Landesbauernverband у Нижній Саксонії заявило, що державні заходи щодо захисту водних ресурсів можуть економічно підірвати тисячі фермерських господарств. Введені з екологічною метою обмеження на застосування азотних добрив стали викликом для німецьких аграріїв. Про це повідомляє Agrarheute.

Зниження норм внесення азотних добрив призведе до серйозних втрат доходів і може поставити фермерські господарства під загрозу існування – так вважають німецькі фермери.

Реальною небезпекою для рентабельності господарств стало рішення, запропоноване для чутливих до нітратів районів, в яких сільськогосподарським підприємствам дозволено використовувати лише 80% необхідних для певної культури добрив. Обмеження, запропоновані Федеральним міністерством сільського господарства, спрямовані на захист підземних вод.

Landesbauernverband вважає, що ці заходи несумісні з економічним використанням землі. Також фермери підкреслюють, що утримання від підживлення озимого ячменю та ріпаку суперечить будь-яким сільськогосподарським принципам. Асоціація державних фермерів побоюється, що ці культури зникнуть із сівозмін.

Фермери заявляють, що приймають виклик на захист підземних вод, але на економічно виправданих умовах.

 


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: