НОВИНИ

Отримано першу в світі вуглецево-нейтральну рапсову олію

03.03.2020 19:02
korist-i-shkoda-rapsovoyi-oliyi-dlya-organizmu-0

Фермер з Нортгемптоншира, що у Великобританії, Дункан Фаррингтон отримує рапсову олію, яка вперше у світі сертифікована як вуглецево- і пластично-нейтральний продукт. Рапсова олія холодного віджиму отримала назву Mellow Yellow. Продукт створено фермером, щоб перешкоджати надлишковому викиду вуглецю у повітря й створенню парникового ефекту, повідомляє farminguk.

«Я завжди шукав способи, як зробити діяльність своєї ферми максимально стійкою, тому мало сенс зробити офіційні кроки, щоб відразу стати сертифікованим по вуглецю і пластику господарством», – каже Дункан Фаррингтон.

Протягом 25 років він керує своєю фермою, виходячи з принципів збереження здоров’я грунту, скорочуючи відходи і зменшуючи споживання енергії.

З 1987 року на фермі було посаджено понад 8 тис. дерев, в 2018 році встановлено сонячні батареї, які тепер генерують більше половини потреб господарства в забезпеченні енергією.

«Ми будемо продовжувати вдосконалюватися і прагнемо до того, щоб видаляти вуглецю з атмосфери більше, ніж виробляємо викидів. Цього можна домогтися за допомогою стійких методів ведення сільського господарства, коли наші грунти утримують CO2 і процвітає агролесоводство », – зазначає фермер.

Фермер також переробляє пластикові відходи, які в іншому випадку були б поховані або скинуті в океани.

«Майбутнє нашої планети, безумовно, хвилює всіх, і зараз, як ніколи, важливо докласти зусиль, щоб суспільство визнало стійке землеробство цінних способом зберігання вуглецю в наших грунтах», – сказав він.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: