АНАЛІТИКА

ФАО прогнозує рекордний урожай пшениці

12.04.2021 07:01
wheat-milestone-social

Як очікується, обсяг виробництва пшениці в світі в 2021 році досягне нового рекордного рівня в 785 млн тонн, що на 1,4% більше, ніж у попередньому році, і пов’язано це з різким відновленням виробництва на більшій частині Європи і очікуваним рекордним урожаєм в Індії. Такий прогноз зробила Продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО), пише agronews.ua.

Згідно з повідомленням, рекордний урожай кукурудзи очікується в Бразилії, а в Південній Африці він може досягти максимальних рівнів за останні кілька років.

У сільськогосподарському сезоні 2020-21 років обсяг споживання зернових у світі очікується на рівні 2,777 млрд тjyy, що на 2,4% вище, ніж роком раніше, і в значній мірі обумовлено очікуваним зростанням споживання пшениці і ячменю у Китаї, де тваринницький сектор відновлюється після спалаху африканської чуми свиней.

За прогнозами, запаси зернових у світі на кінець 2021 року скоротяться на 1,7% до 808 млн тонн порівняно з рівнем початку сезону. Враховуючи підвищення прогнозу за рівнем споживання, співвідношення запасів ЗЕРНОВИХ до їх споживання знизиться до 28,4% в сезоні 2020-2021 років, досягнувши мінімальних значень за останні 7 років.

Крім того, ФАО підвищила прогноз за обсягом торгівлі зерновими в світі в сезоні 2020-2021 рр. до 466 млн тонн, що на 5,8% вище, ніж роком раніше, внаслідок активізації торгівлі фуражними зерновими в результаті безпрецедентного зростання закупівель кукурудзи Китаєм. Обсяг міжнародної торгівлі рисом також може зрости на 6% порівняно з рівнем минулого року.

Читайте також: оприлюднено оновлений прогноз світового виробництва пшениці – звіт USDA.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: