НОВИНИ

«Епіцентр» надав грант підприємцю для відкриття крафтової сироварні

29.09.2020 18:32
agro8739.11577833013-696x464

Іларіон Єськов, підприємець з Дніпропетровщини, отримав 500 тис. грн грантових коштів від компанії «Епіцентр К» для закупівлі професійного обладнання та відкриття крафтової сироварні. Про це повідомляє пресслужба «Епіцентр К», пише agronews.ua.

«Одного разу з однієї з поїздок за кордон дружина привезла швейцарський сир „Грюйер“. Скуштувавши його, він нам дуже сподобався, що ми вирішили спробувати приготувати сир самостійно в домашніх умовах», — розповідає Єськов.

Так, за словами підприємця, за декілька місяців він зробив невелику експериментальну партію. Майже весь виготовлений сир було реалізовано за ринковими цінами. Декілька шматків залишили для подальшого визрівання.

«Особливістю цього сиру є те, що він повинен визрівати мінімум три роки, через що виробництво витриманих сирів в Україні практично не розвинене. Ідея нашого проекту полягає у створенні невеликої сироварні в домашніх умовах, для цього нам потрібні сироварня, пастеризатор, ванна для засолу, камера для визрівання сиру», — пояснює виробник.

Крім того, підприємець планує реалізовувати свою продукцію не лише через локальні торговельні мережі, але і відкрити власний магазин продуктів харчування, в якому продаватиме сир власного виробництва.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: