Гонконг змінив санітарні вимоги до імпорту столових яєць з України — тепер поставки будуть здійснюватися лише за наявності експертних висновків про відсутність антибіотиків у продукції. Про це, з посиланням на прес-службу Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, повідомляє AgroPolit.
«Починаючи з 27 січня 2020 року здійснення експорту столових яєць з авторизованих компетентним органом Гонконгу підприємств можливе тільки при наявності підтверджень (експертні висновки уповноважених акредитованих лабораторій), що кожна партія експортованих столових яєць не містить антибіотиків групи фторхінолонів, саліноміцин та є безпечною для споживання людиною», — йдеться в повідомленні.
Держпродспоживслужба звертає увагу учасників ринку на те, що експорт столових яєць в спеціальний адміністративний район Гонконг можливий тільки при неухильному дотриманні санітарних вимог.
Також з 1 січня 2020 року продукцію виробників курятини та яєць перевіряють на антибіотики.