НОВИНИ

Ефект від запуску ринку землі сягне 7 млрд грн, – Милованов

06.02.2020 14:58
12

Міністр з розвитку економіки,торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов вважає, що економічний ефект від запуску ринку землі може склати 7  млрд грн. Про це він написав у своєму Facebook.

За словами міністра економіки, за п`ять місяців обговорень лунало багато пропозицій і думок.

«Між читаннями ми доопрацювали законопроєкт та врахували ті ключові моменти, які найбільше хвилювали українське суспільство. Це доступу до ринку іноземців, врахування інтересів агровиробників, концентрації та національної безпеки України», – зауважив він.

Тимофій Милованов переконаний, що «у поточному вигляді законопроєкт захищає інтереси громадян нашої країни».

Він нагадав, що «основними позиціями», які обстоює уряд, є «в одні руки до 10 тис га»,  доступ (до купівлі землі. – Ред.) іноземців лише після референдуму, громадяни РФ «не зможуть купувати українську землю за будь-яких умов», не відбуватиметься на продаж землі у прикордонній 50 км зоні.

Говорячи про преференції вітчизняних агровиробників, міністр економіки зауважив, що для них передбачено 4 млрд грн на здешевлення кредитів у 4 кварталі під 3-5%, 240 млн грн для дрібних фермерів, які не мають кредитної історії, розстрочка на 7 років за цінами НГО для фермерів, які хочуть викупити землю, передану їм у постійне користування.

Керівник економічного блоку уряду переконаний, що виступати проти відкриття ринку землі «можуть тільки популісти, які насправді не турбуються ані про землю, ані про фермерів та селян». Він попросив депутатів підтримати відкриття ринку.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: