ВАЖЛИВО

Держреєстраторів не буде – Держгеокадастр повністю реформують

23.11.2019 14:00
1468313966_derzhgeokadastr

Вінницькі аграрії зібрались на «Земельний форум». Проблеми ринку землі обговорювали з міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофієм Міловановим. В контексті зустрічі йшлося й про реорганізацію «Держгеокадастру», повідомляє Vlasno.info.

– Ми повністю перепрофілюємо «Держгеокадастр». У нього залишаться лише функції реєстрації. Плануємо, що це зменшить корупцію та «тіньові схеми», – розповів він.

” Державних реєстраторів не буде. Надто багато рейдерських схем провернуто через них. Зрозуміло, що схеми все одно придумають, при будь-якій системі. Але треба максимально ускладнити їх існування. А це можна зробити тільки тоді, коли все буде законно і прозоро. Щоб будь-хто в онлайн-режимі міг зайти на сайт і подивитись, що і як зареєстровано. І в разі порушення оформлення земельної ділянки або якоїсь невідповідності буде існувати механізм блокування реєстрації. “, – наголосив Тимофій Милованов.

За словами Тимофія Мілованова, у випадку, коли перевірка покаже, що все в порядку, реєстрацію підтвердять. В іншому випадку, усе скасується.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: