НОВИНИ

Держпродспоживслужбу та МЕРТ звинувачують у загрозі зупинки імпорту харчових продуктів до України

13.02.2022 14:04
Wegweiser mit Export und Import

На останньому засіданні аграрного комітету депутати розкритикували звіт Держпродспоживслужби та Мінекономрозвитку із запуску нової системи контролю за імпортом харчових продуктів та живих тварин через мережу прикордонних інспекційних пунктів (ПІП)  та призначених пунктів пропуску (ППП). Про це ідеться у матеріалові AgroPolit.com, який відображає дискусію у комітеті, пише  agronews.ua.

Нагадаємо, що 4 липня 2022 року спливає термін для запуску ПІПів та ППП, через які має оформлюватися весь імпорт харчових продуктів та тварин.

Нардеп від «Слуги народу» Дмитро Соломчук розписав детально, в чому суть претензій до Держпродспоживслужби. Зокрема, він нагадав, що парламент вперше за всю свою історію голосував за виділення особливо цінної землі під будівництво ПІП на Волині. Були виїзди на Закарпаття та в інші області, але віз і нині там. Проблема у землі під ПІПи.

«На виготовлення земельної документації слід було виділяти кошти зі спецфонду Держпродспоживслужби. Цього не відбувалося. Натомість витрачались кошти Світового банку, а кожна сума там погоджується місяцями – дуже довго. Навіть топографічну зйомку Держпродспоживслужба не могла зробити за власні кошти, хоча це коштує 20-30 тис. грн. Кошти на це були в бюджеті 2021 року, на спецфонді ДПСУ», – каже депутат.

Читайте також: Озвучено переваги українського соняшника в раціоні тварин.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: