НОВИНИ

Держпродспоживслужба розширює співпрацю з приватними лабораторіями

01.04.2023 16:09
62cfdb84a90cd

Сертифікація безпечності продукції по ветеринарному та фітосанітарному напрямку планують передати приватним лабораторіям. Про це в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com  розповіла т. в. о.  голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко, пише agronews.ua.

У нас передбачена сертифікація безпечності продукції по ветеринарному та фітосанітарному напрямку. По ветеринарному напрямку давно існує механізм уповноваження лабораторій, перелік яких опублікований на вебпорталі Держпродспоживслужби. Це лабораторії, які уповноважені на проведення лабораторних досліджень для цілей державного контролю, – сказала Ольга Шевченко.

За її словами, в переліку на офіційному сайті можна знайти приватні лабораторії, лабораторії Держпродспоживслужби та установи МОЗ. Ольга Шевченко зазначила, що вже більше трьох років держава співпрацює з приватними лабораторіями у зазначеному напрямку.

За її словами, з минулого року почали також співпрацю по фітосанітарному напрямку. Крім того, існує механізм уповноваження лабораторій на фітосанітарні експертизи. Першу приватну лабораторію до цього процесу залучили ще у 2022 році.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: