ГОЛОВНЕ

Держгеокадастр потрібно очищувати від корупції, – Лещенко

14.06.2020 18:01
thumb_D5ht8WfjH6S1Mb26pFbuidsrJ8eOK0Td

Держгеокадастр потрібно очищувати від корупції. Про це розповів Роман Лещенко, Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в блозі для Інтерфакс, пише agronews.ua.

“Я об’їздив всю країну, зустрічався із фермерами та представниками місцевих громад. Куди б не приїздив, всюди чув від людей, як земельна корупція забирає сили та гальмує розвиток малих і середніх фермерів по всій Україні, позбавляючи їх можливостей робити інвестиції, отримувати доступ до кредитних ресурсів та використовувати потенціал своїх земель”,- написав він.

Цілком очевидно, що без трансформації державних інституцій, відповідальних за земельні відносини, фермери не відчують позитивних змін від земельної реформи, розпочатої Президентом Зеленським. 

Він розповів, що розуміє всі кладні і масштабні завдання попереду. Та бачить історичну місію Держгеокадастру у тому, щоб допомагати Україні ефективно розпоряджатися своїми сільськогосподарськими угіддями та унікальними природними ресурсами, забезпечувати основу для планування та збору надходжень до місцевих бюджетів, сприяти розвитку приватного сектору, особливо у сфері сільського господарства, і, головне – захищати права громадян на землю та забезпечити їм безперешкодний доступ до якісних послуг.

“Охоплений тотальною корупцією Держгеокадастр провалив свою місію у попередні роки. Водночас його робота зараз, як ніколи, потрібна, аби допомогти країні швидко подолати негативні наслідки кризи. Відтак трансформація Держгеокадастру у вільного від корупції провідного провайдера геопросторових даних відкриває для усіх нас величезні можливості”,- вважає голова Держгокадастру.

Перше, з чого почне свою роботу на посаді, – це боротьба з розкраданням нашого спільного скарбу – державних земель. Чесним співробітникам із незаплямованою репутацією немає чого боятися, проте будь-які свідчення незаконної або неналежної поведінки будуть негайно розслідуватись.

Друге пріоритетне завдання – докласти всіх можливих зусиль для ухвалення необхідного законодавства, яке забезпечить передачу державних земель у розпорядження органів місцевого самоврядування, дозволить нам спростити та перевести «в цифру» усі процеси управління земельними ресурсами, проводити електронні земельні аукціони, а також створить для фермерів стимули для виходу з тіні та отримання доступу до банківських кредитів і державної підтримки.

“Для реалізації нашої місії нам знадобиться підтримка багатьох урядових структур, а також громадянського суспільства, приватного сектору та міжнародних партнерів. Це допоможе нам викривати корупцію на всіх рівнях та боротися із нею, водночас чітко фокусуючи увагу на складних технічних завданнях та відповідному оснащенні нашого персоналу для чесного й гідного служіння країні.”,-резюмував Лещенко.

Також додав, що впевнений, що за умов всебічної підтримки, виконає поставлене Президентом історичне завдання: зробимо Україну лідером аграрного сектору, а українців – справжніми господарями нашої Богом даної землі.

Нагадаємо, голова Держгеокадастру Роман Лещенко зазначає, що президент України Володимир Зеленський вважає недоцільним обмеження імпорту добрив в Україну


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: