АНАЛІТИКА

Ціни на оливкову олію залишаються на рекордних максимумах

24.05.2023 10:07
v-ispaniyi-ciny-na-olyvkovu-oliyu-syagnuly-rekordnyh-rivniv

Ціни на оливкову олію першого холодного віджиму (extra virgin) знаходяться на рекордних максимумах. Такими є дані Міжнародного валютного фонду (МВФ). За його інформацією, у квітні котирування досягли $6 269,63 за тонну, що на 46% вище, ніж роком раніше, пише agronews.ua.

У компанії Filippo Berio з Нью-Джерсі, яка є одним із найбільших у світі виробників оливкової олії, зазначають, що останній сезон виявився «рекордно складним», оскільки врожай оливок був мінімальним за 30 років, пише Barron’s.

Зростанню цін сприяла в тому числі й минулорічна посуха в Іспанії, на частку якої припадає близько 40% світового виробництва оливкової олії. Літо 2022 року в Іспанії було рекордно спекотним і одним із найпосушливіших в історії.

Згідно з березневим прогнозом міністерства сільського господарства Іспанії, урожай оливок у поточному сезоні дозволить отримати всього близько 680 тис. тонн оливкової олії за середнього показника в 1,37 млн тонн за останні п’ять років, зазначає видання Olive Oil Times.

Іспанія звернулася до Євросоюзу за екстреними ресурсами на надання допомоги фермерам. В Італії врожаї оливок також викликають занепокоєння.

Дослідження іспанських та португальських учених показують, що кліматичні зміни можуть серйозно ускладнити вирощування оливок у ключових виробничих регіонах, зазначає Barron’s.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: