НОВИНИ

Чиновницю управління екології затримано за систематичне хабарництво

10.11.2022 17:12
img-9639_965x0

У чиновниці Марини Тіщенкової та її  колег були проведені обшуки та вручені підозри про вчинення кримінального правопорушення, пов’язаного з отриманням неправомірної вигоди за видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Про це повідомляє Генпрокуратура, пише agronews.ua.

З наших джерел в Офісі Генерального прокурора України нам стало відомо, що  відбулися  санкціоновані обшуки за місцями мешкання та роботи фігурантів справи на території м. Києва, Київської та Вінницької областей — трьом учасникам схеми повідомлено про ПІДОЗРУ у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Досудове розслідування здійснюють Головне слідче управління Національної поліції України за оперативного супроводу Департаменту забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними матеріалами, за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Санкція стаття передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Враховуючи нові оборудки чиновниці та ії поплічників, на цей раз уже гуманність суду навряд чи допоможе. Адже, як виявилось, весь цей час співробітники Національної поліції та Генеральної прокуратури спостерігали за діями чиновниці та зростання ії кваліфікації у вимаганні коштів за надання державних послуг, а саме за видачу дозвільних документів у сфері охорони довкілля, які за законом України є безкоштовними.

Цього разу для реалізації злочинного умислу було розроблено відповідний план із розподілом ролей, а також забезпеченням конспірації, використовуючи псевдоніми у спеціально створеному для цього каналі у месенджері Телеграм.

«Тарифна сітка» хабарів залежала від кількості джерел викидів речовин, що забруднюють довкілля, приблизно йшлося про 1000 грн за одне джерело. Для розуміння, таких джерел на підприємстві може бути і 30, і 50, математику можна порахувати самостійно. Неправомірна вигода зараховувалася на банківські картки працівників підконтрольних суб’єктів господарювання та в подальшому розподілялася між учасниками злочину.

Відомо, що механізм вимагання й отримання неправомірної вигоди був реалізований через підконтрольні організаторам схеми підприємства, а саме ТОВ «НВО «Екоальянс» та ТОВ «ЦЕНТР УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ».

Шляхом нескладних маніпуляцій із відкритими базами даних можна легко прослідкувати зв’язок цих підприємств із Мариною Тіщенковою та начальником Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександром Возним.

Отже, за припущенням редакції, незабаром у зазначеній кримінальній справі замайорять також і нові прізвища.

Нонсенс, адже у важкі часи для держави, під час війни, яка завдає катастрофічних наслідків усім сферам життєдіяльності, коли завдані окупантами економічні та екологічні наслідки настільки жахливі, що знадобляться десятки років задля відновлення як людських, так і природних, виробничих, промислових ресурсів,    державні чиновники мали би робити усе можливе заради перемоги. Проте, як виходить, деякі з них продовжують думати про власне збагачення, використовуючи надані їм повноваження.

Незважаючи на надзвичайні потуги фігурантів справи, спрямовані на замовчування факту притягнення до кримінальної відповідальності, сподіваємося цього разу на справедливість суду та невідворотність покарання. Хабарництво — не лікується, це залежність, така сама, як алкоголізм та наркоманія. Пора вже очищувати країну від охочих нажитись на кожному кроці!



Перегляди: 37
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: