НОВИНИ

Чи очікувати в Україні паливну кризу

13.12.2022 17:37
fb79a62df76f5e83fb2454fee69e56f5

Мережі АЗС створюють запаси пального – не лише в Україні, але й за кордоном. Директор консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн розповів, чи загрожує Україні паливна криза і гострий дефіцит дизеля і бензина, як це було навесні. Повідомляє tsn.ua, пише agronews.ua.

Куюн мав розмову з представниками найбільших мереж АЗС – WOG, KLO та ОККО. Усі вони запевнили, що повторення весняної кризи із дефіцитом пального неможливо.

“Якісь локальні катаклізми не виключені, але вони траплялися й до війни. Мережі активно контрактують пальне, створюють запаси, і не тільки в Україні”, – пояснив очільник консалтингової групи “А-95”.

Куюн запевнив, що особливих коливань цін не передбачається. Більш того, він не виключає можливе зниження цін, оскільки у світі котирування попри антиросійські санкції впали, а закупівельні ціни для України утримуються попередніми за рахунок попиту та логістичних факторів, в тому числі й погодних умов.

“По мірі насичення ринку буде зниження (ціни. – ред). Зокрема ОККО наприкінці тижня поновила оптовий продаж дизпалива. З бензином ще треба попрацювати”, – зазначив експерт.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: