НОВИНИ

Білл Гейтс пожертвував $15 млн на просування ГМО-технологій

02.11.2019 12:24
gmo_d_850

Фонд Білла та Мелінди Гейтс фінансує кампанію, покликану «покінчити з голодом у світі», просуваючи ГМО-технології. Організація найняла 400 так званих послів науки для впливу на сільськогосподарську політику в 35 країнах. Про це пише Landlord.

За останні 4 роки Фонд Білла та Мелінди Гейтс пожертвував загалом $15 млн на дві глобальні кампанії, спрямовані на досягнення глобальної мети «нульовий голод» шляхом розширення використання ГМО-технологій.

Перша кампанія під назвою Alliance for Science була розпочата у 2014 році з наміром «деполяризувати» дебати щодо ГМО. На неї фонд Гейтса витратив $12 млн.

Друга кампанія під назвою Ceres2030 стартувала у 2018-му і була покликана допомогти ООН досягти мети «нульового голоду до 2030 року». Цей проєкт отримав грант від фонду Гейтса в розмірі $3 млн.

Обидві кампанії мають штаб-квартиру в Корнелльському університеті, і як йдеться в пресрелізі університету, кошти грантів використовуються «для забезпечення широкого доступу до сільськогосподарських інновацій, особливо серед дрібних фермерів у країнах, що розвиваються».

Сам Білл Гейтс висловлювався про ГМО-технології так:

«Генно-модифіковані продукти абсолютно нормальні. Ця технологія може допомогти в боротьбі з голодом, якщо люди правильно застосують її. Я не нехтую продуктами, які ГМО не містять, але мені сумно, що люди вважають таку їжу більш здоровою».


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: