НОВИНИ

Більше 70% річного прибутку Укрспирт отримав за останні два місяці

31.01.2020 15:34
original

Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Укрспирт” підбило фінансові підсумки за минулий рік. Чистий прибуток підприємства у 2019-ому склав 40, 3 млн гривень, з них більшу частину — 32 млн грн — підприємство отримало за останні два місяці року — листопад та грудень. Повідомляє прес-служба Укрспирт.

“Останні два місяці 2019 року ми разом з Міністерством економіки, правоохоронними органами, податковою зосередили увагу на детінізації ринку спирту. Результати говорять самі за себе — завдяки боротьбі з тінню чистий прибуток “Укрспирту” порівняно з минулим роком виріс на 86%. В той же час, у ДП “Укрспирт” як у монополіста галузі, ця цифра могла б бути у декілька разів більшою. Звісно, для модернізації галузі цього недостатньо. Щоб забезпечити її сталий розвиток, оснастити заводи новітніми технологіями та стати великим експортером спирту за кордон, галузі потрібен приватний капітал та вмотивований інвестор», — прокоментував в.о. директора ДП “Укрспирт” Сергій Блескун.

Варто додати, що чистий прибуток ДП “Укрспирт” у 2019 році склав 40,3 млн грн проти 21,6 млн грн у 2018-му. Окрім цього, минулого року підприємство сплатило 463, 1 млн грн податків, а виробництво етилового спирту склало 6060,25 тис декалітрів. Також помітно збільшилася сплата податків у грудні 2019 року: цей показник склав 53,1 млн грн, тоді як в аналогічний період 2018 року він становив 30,4 млн грн.

“Цифри — річ вперта, вони відображають реальний стан речей. У грудні 2019 року в державний бюджет сплачено на 48% більше податків ніж за грудень 2018. Це гроші, які підуть на потреби усіх українців — на ремонт доріг, шкіл, на медичну допомогу тощо”, — підкреслив Сергій Блескун.

Додамо, що у фінансовому плані очікуваний прибуток ДП “Укрспирт” за 2019 становив – 24,3 мільйона гривень.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року почав діяти закон про демонополізацію спиртової галузі. Згідно з документом, з 1 липня скасовується державна монополія на виробництво спирту, зокрема, як лікарського засобу, а також для медичних і ветеринарних цілей. Документ дозволяє компаніям будь-якої форми власності виробляти спирт за умови отримання ліцензії. Законом передбачене тимчасове обмеження на імпорт спирту в Україну до 1 січня 2024 року, а також введена заборона на участь представників країни-агресора у приватизації підприємств “Укрспирту”.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: