ВАЖЛИВО

Без Фонду кредитування дрібним фермерам гроші не отримати, – Бурлака

14.08.2020 14:32
https://agronews.ua/

Без Фонду кредитування фермерів дрібним фермерам гроші не отримати.Про це заявив Василь Бурлака, керівник ГО «Полтавське обласне об’єднання фермерів і приватних землевласників імені Героя України, Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка», під час Другого Всеукраїнського фермерського форуму організованого ГС «Всеукраїнський Конгрес Фермерів», повідомляє agronews.ua.

«На жаль, у цьому році державна підтримка фермерів відбувається не на належному рівні. Є Постанова Кабміну № 1102, яка передбачає кредитування фермерів. І це єдина фінансова структура фермерів», – підкреслив Бурлака.

Він наголосив, що тільки через Фонд кредитування фермерів – маленькі і середні аграрії можуть отримати кошти.

«Упродовж 30 років через Полтавське відділення аграрії отримали понад 40 млн. грн. – 99,2 % фермерів повернули допомогу. Майже всі повернули, я думаю такою цифрою радів би кожен банк, який фінансує товаровиробників. Давайте цю постанову ще раз переглянемо і візьмемо за основу, а також звернемо увагу на роботу Фонду», прокоментував він.

Василь Бурлака зазначив, що у минулому році Полтавська область подала більше 25 млн. грн., але отримала 15 млн держдопомоги по розподіленню. Також за 2019 рік майже 90 фермерів Полтавщини не отримали близько 3,5 млн. грн.

«Ці факти вселяють недовіру передусім до нас, як керівників і працівників відділення, до Фонду і зрештою до Міністерства», – підсумував він.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: