ВАЖЛИВО

Агрокомітет підтримав законопроєкт щодо зміни упакування харчових продуктів

11.03.2021 09:23
ekologicheskaya-upakovka-1

10 березня Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради підтримав проєкт Закону № 4568 “Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами” та рекомендував Парламенту ухвалити його в першому читанні. Про це повідомляє Мінекономрозвитку на своїй сторінці у Фейсбук, пише agronews.ua.

Проєкт Закону визначає вимоги до упаковки харчових продуктів і будь-яких матеріалів, що контактують з ними та спрямований на посилення захисту здоров’я та інтересів споживачів. Мова йде про встановлення вимог до безпечності:

1) традиційних пакувальних матеріалів, таких як папір, картон, фольга, плівка, скло, деревина, текстиль, пластик (контейнери, лотки, пляшки і т.п.) тощо;

2) різного посуду і кухонного приладдя (наприклад, чайників, тарілок і чашок, пательнь, каструль тощо) та матеріалів, з яких вони вироблені (кераміка, метал, скло тощо);

3) допоміжних матеріалів, які містить упаковка (фарб, клеїв, лаків, силіконів, воску, смоли тощо).

“Прийняття проєкту Закону сприятиме виробництву, обігу та використанню в Україні безпечних матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами”, – сказав заступник Міністра Сергій Гдущенко.

Нагадаємо, що в Україні зафіксовано більше двох тисяч несанкціонованих сміттєзвалищ.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: