ВАЖЛИВО

Аграрну Партію Дніпропетровщини відмовляються реєструвати на виборах

07.10.2020 14:32
https://agronews.ua/

Аграрну Партію Дніпропетровщини, яка балотується в Дніпропетровську обласну раду, відмовляються реєструвати на виборах 25 жовтня, попри два рішення суду. Про це повідомив Анатолій Гайворонський, голова Асоціації фермерів та землевласників Дніпропетровської області, заступник голови ГС “Всеукраїнський Конгрес фермерів“, пише agronews.ua.

«Ми подали списки для реєстрації у територіальну виборчу комісію, але нам відмовили. Раз відмовили – ми подали в суд. Суд ухвалив рішення в нашу сторону і зобов’язав, щоб повторно розглянули та зареєстрували. Але територіальна виборча комісія подала на апеляцію, апеляція також прийняла рішення у нашу користь і зобов’язала розглянути подані документи повторно», – наголосив Гайворонський.

Він додав, що таким чином  не виконуючи рішення суду, територіальна виборча комісія грубо порушує права суб’єктів виборчого процесу злочинно бездіє, жодним чином не пояснюючи це.

Голова Асоціації фермерів та землевласників Дніпропетровської області підкреслив, що відповідно до ст. 129-1 Конституції України судове рішення є обов’язкове до виконання. Держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку.

«Ми зараз визвали поліцію, оскільки це, безперечно, є злочином передбаченим ст. 157 Кримінального Кодексу «Перешкоджання здійсненню виборчого права». Ось така у нас ситуація по реєстрації списків депутатів від Агарної партії, по списку якої балотуються  представники середнього і малого бізнесу – фермери, підприємці, бджолярі. Обласна рада не хоче бачити у своїх рядах цих людей», – прокоментував Гайворонський.

Заступник голови ГС “Всеукраїнський Конгрес фермерів” зазначив, у зв‘язку з тим, що це перші вибори, за новим кодексом – суд однозначно визнав бездіяльність обласної територіальної виборчої комісії – протиправною.

“Таким чином, чергові місцеві вибори депутатів обласної ради на межі зриву, так як подальші судові спори заблокують роботу обласної територіальної виборчої комісії”, – резюмував голова Асоціації фермерів та землевласників Дніпропетровської області.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: