ВАЖЛИВО

Аграрії можуть отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

14.06.2022 15:11
agrariyi

Аграрії України цьогоріч можуть отримати компенсацію за працевлаштування переселенців, це питання є особливо важливим під час проведення жнивної кампанії та на початку сезону збирання плодоовочевої продукції в підприємствах. Про це повідомляє  Львівська ОВА, пише agronews.ua.

«Львівщина продовжує щоденно приймати вимушено переселених осіб і сьогодні доволі гостро стоїть питання їх  працевлаштування. У той самий час аграрії області шукають сезонних робочих на свої плантації. Наше завдання поєднати ці інтереси і ми це робимо у тісній комунікації між виробниками, центрами зайнятості та територіальними громадами, які надали прихисток внутрішньо переселеним особам», — зазначила Тетяна Гетьман, директор департаменту.

Як пояснили в обласному центрі зайнятості, для вирішення питання працевлаштування переселених осіб Уряд України з резервного фонду виділив кошти для компенсації витрат роботодавців. 

«Компенсація витрат надається у розмірі 6500 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування ВПО», — повідомив Василь Барилюк, керівник обласного центру зайнятості.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: