НОВИНИ

На Рівненщині селищний голова передав у власність землю за спиною сільради

23.04.2020 20:02
elitefon.ru_32116

Прокуратурою Рівненської області 23 квітня 2020 року голові однієї із сільських рад Рокитнівського району повідомлено про підозру у службовій недбалості, повідомляє пресслужба прокуратури Рівненської області, пише agronews.ua.

За даними слідства, влітку 2018 року посадовець, діючи з порушенням норм земельного законодавства, посвідчив особистим підписом рішення сільської ради про затвердження проєкту землеустрою щодо передачі особі у власність земельної ділянки комунальної власності площею 0,23 га, нормативно-грошова оцінка якої становить понад 100 тис. грн, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

При цьому сільський голова не перевірив, чи дане питання розглядалося на сесії сільської ради, та посвідчив рішення ради, яке в дійсності депутатами не приймалося. На підставі цього документу земельну ділянку передано у власність особі, чим завдано істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Рівненській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Національної поліції України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: