Зростанню ринку рослинного молока сприяє поширення ідей правильного харчування з відмовою від вживання тваринної їжі, збільшення попиту на органічну рослинну продукцію, пошуком людьми з непереносимістю лактози альтернативних молочних продуктів. Пише pro-consulting.
Про перспективність інвестування в створення підприємства з випуску рослинного молока свідчить поточний і прогнозний грошовий обсяг світового ринку альтернатив коров’ячого молока.
В даний час ніша рослинного молока в Україні заповнюється в основному імпортною продукцією. Одночасно, в нашій країні є велика сировинна база, наявність якої створює сприятливі умови для випуску конкурентоспроможного органічного рослинного молока і продуктів на його основі. Високотехнологічне підприємство за європейськими стандартами, може продавати продукцію, як на внутрішньому ринку, так і поставлятися на ринки Євросоюзу і всього світу.
Процес виготовлення рослинного молока складається з чотирьох основних етапів.
Спочатку підприємство буде зосереджено на виробництві соєвого молока. Надалі асортимент продукції можна розширити шляхом додавання наступних видів рослинного молока:
– мигдальне молоко;
– молоко з лісового горіха;
– кунжутне молоко;
– молоко з насіння соняшнику;
– рисове молоко;
– конопляне молоко.
Фінансові розрахунки, виконані в рамках бізнес-плану виробництва рослинного молока в Україні, показують, що рентабельність продажів створеного за ним підприємства буде знаходитися на рівні 17,4%, що означає отримання більш 17 центів чистого прибутку з кожного євро доходу.