НОВИНИ

Логістичний та зерновий хаб – як розвиватимуть порти Херсон та Ольвія

04.02.2020 08:32
630_360_1457012721-6469

Плани на розвиток морських портів “Херсон” та “Ольвія” розкрили компанії, що взяли українські порти в концесію. Про це повідомляє Економічна правда.

Херсонський морський порт розвиватиметься як логістичний хаб. Про це на пресконференції розповів Шота Хаджишвілі, засновник “Рісойл-Херсон” – компанії-переможця конкурсу з концесії Херсонського морського торговельного порту (МТП).

Компанія “Рісойл-Херсон” збирається вкласти в модернізацію потужностей морпорту $15 млн для того, щоб максимально задіяти потенціал річки Дніпро та розвивати річкові вантажні перевезення.

На думку Хаджишвілі, двічі збільшити обсяги перевалки порту можна буде за найближчі 5 років.

В Херсонському порту компанія-концесінер збирається моденрізувати потужності зі зберігання вантажів, придбати нові крани, запроваджувати інформаційні технології. А також збудувати заводи із переробки висівок та сої.

Натомість морський порт “Ольвія” стане зерновим хабом. Такі наміри озвучили представники QTerminals Невілл Біссетт, що так само отримала порт у концесію.

Катарська компанія заявила про будівництво нового зернового терміналу та двох нових причалів. Також хоче модернізувати навантажувальне обладнання, відремонтувати старі будівлі, дороги, електропотужності порту.

Концесіонер також збирається оновити зерновий термінал біля причала №2, крани і навантажувальне обладнання, вдосконалити складські приміщення.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: