НОВИНИ

Заморозки поставили під сумнів урожай фруктів в Україні

11.04.2020 07:01
21_main

Нещодавні заморозки можуть значно зменшити врожай фруктів в Україні у 2020 році. Про це повідомив голова Асоціації “Укрсадпром” Олександр Матвієць, пише agronews.ua.

“Заморозки вже ставлять під сумнів урожай фруктів у 2020 році. Про це ми повинні знати. І заморозки будуть ще”, – розповів він.

Також у садівників є проблеми з переробкою вже наявного врожаю. А також яблук, які підуть на переробку.

“Питання стоятиме, і наразі це ясно, щодо технічних яблук”, – каже фахівець.

Технічні яблука – це плоди, які використовують для переробки. В тому числі, для виготовлення соків та концентратів. Ціну на технічні яблука, як правило, встановлюють великі переробні підприємства України.

“Наразі невідомо, що буде з закупівельною ціною на технічне яблуко, зокрема те, яке піде на виробництво концентратів. Питання є, а вже через кілька місяців сезон почнеться”, – підкреслив він.

Виробників турбує також те, що через обмежувальні заходи під час карантину, можуть з’явитися проблеми з доставкою сировини та робітників на агропідприємства.

В ситуації, коли урожай 2020 року може бути суттєво меншим за минулорічний, втрати від неможливості запустити переробку фруктів у поточний час може боляче вдарити по галузі.

Нагадаємо, на гуртових ринках України змінилися не лише ціни, але й умови роботи та правила продажу агропродукції.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: