ВАЖЛИВО

Милованов взявся за держпідприємства: звільнено скандального голову Укрдержфонду підтримки фермерів

23.10.2019 13:36
71eb437c-a665-4820-8fa0-19c2bf31e73f

Звільнення керівника Українського державного фонду підтримки фермерських господарств стало важливим кроком з наведення порядку в сотнях держпідприємствах, які після реорганізації Кабміна виявилися сконцентровані в управлінні Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Нагадаємо, вчора міністр Тимофій Милованов звільнив в.о. гендиректора Укрдержфонду Юрія Апалькова, який сам себе призначив керівником підприємства. Зустріч Милованова і Апалькова транслювалася в прямому ефірі на фейсбук-сторінці міністерства.

https://www.facebook.com/mineconomdev/videos/407315216831879/?fref=mentions

Крім самовільного призначення, правоохоронці підозрюють керівництво Укрдержфонду і Асоціації фермерів та приватних землевласників в організації корупційної схеми при видачі державної допомоги фермерам. Чиновники вимагали від фермерів 10% відкату за узгодження рішення про надання безвідсоткового кредиту.

Нагадаємо, після реорганізації Міністерства агрополітики і продовольства його функції та підвідомчі держкомпанії передали Мінекономрозвитку. За оцінкою Милованова, через корупцію та неефективного використання землі аграрних держпідприємствах, держбюджет щорічно втрачає понад 1 млрд гривень.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: