НОВИНИ

Особливості агросезону 2020 року – оцінюють практики

04.02.2020 07:04
посівна

Яким бачать новий аграрний сезон ті, хто безпосередньо працює на землі і знає всі тонкощі агровиробництва – в дайджесті Agronews.

“Стосовно стану озимих, то ріпак, пшеницю та ячмінь ми вже четвертий рік поспіль сіємо у суху землю. Останній ячмінь висіяли 15 жовтня. Тоді і пішли перші дощі. Зараз ріпак активно вегетує. Розетка більшого розміру, ніж потрібно за стандартом. Якщо вдарять морози, то я не знаю, що буде із тим перерослим ріпаком. Пшениця та ячмінь добре зійшли, посіви вирівняні. Але мене непокоїть ситуація із шкідниками на полях. Мишей на весну буде тьма”, – каже в інтерв’ю kurkul.com, директор ПП «Стелс-Агро» Олексій Білий.

“Ризики привносять погодні умови. Приміром, суха зима ставить під питання внесення добрив у тих обсягах, до яких ми звикли. Це буде недоцільно — у метровому шарі ґрунту абсолютно немає вологи. За таких умов добрива можуть тільки нашкодити. На мою думку, пересівів ярого клину не уникнути через аномально теплу зиму. У знайомих фермерів уже загинуло до 70% ріпаку: через відсутність вологи культура не могла якісно розвинутися. Пшениця також не в найкращому стані — вона до сих пір не має вторинної кореневої системи”, – ділиться тривогою в розмові з agroportal.ua, Микола Черняк, засновник Agro Cherniak, керівник центрального регіону «Грейс Агро».

“Для спостереження за обсягами вологи в своєму господарстві ми встановили спеціальні датчики. На даний час вони показують 60 мм вологи, тоді як норма становить 120-140 мм. У зв’язку з цим будемо намагатися відсіятися якомога швидше, в оптимальні терміни, – розповідає agroportal.ua, Володимир Сірий, директор «Кусто Агро Фармінг».


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: