АНАЛІТИКА

ЄС планує повністю зупинити імпорт продуктів із залишками заборонених пестицидів

17.07.2020 07:02
2018.08.28_enviro

Комісар ЄС з сільського господарства Януш Войцеховський заявив, що Євросоюз має намір повністю заборонити імпорт продуктів, вироблених з використанням пестицидів, які заборонені в Європі. Про повідомляє reuters, пише agronews.ua.

В останні роки з міркувань охорони здоров’я та навколишнього середовища у ЄС запроваджували заборони на використання великої кількості сільськогосподарських хімікатів. До 2030 року влада прагне скоротити використання пестицидів на 50%.

«Треба готуватися до складнощів в торговельній політиці Євросоюзу, з огляду на необхідність слідувати правилам Світової організації торгівлі, але в той же час, приймаючи щодо імпорту європейські стандарти», — наголосив комісар ЄС з сільського господарства.

Європейські фермери, екологічні активісти і деякі політики давно критикують чиновників ЄС за непослідовність у застосуванні норм та правил щодо імпортних продуктів харчування, до числа яких входять генетично модифіковані культури або продукція, отримана з використанням у ході вирощування спірних пестицидів.

Нагадаємо, Уряд затвердив план заходів з розвитку соціально відповідального бізнесу.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: