НОВИНИ

Японія імпортувала рекордний обсяг морепродуктів із росії

10.05.2023 18:23
241

У 2022 році Японія імпортувала з рф морепродуктів на рекордну суму у 155,2 млрд єн (1,2 млрд дол. США). Про це повімляє Kyodo, пише agronews.ua.

«Уряд рф зосереджується на відродженні рибної промисловості для розвитку свого Далекого Сходу. Очікується, що присутність російської продукції в Японії зросте у майбутньому, оскільки виробництво продовжує скорочуватися у Сполучених Штатах», – сказав Сейдзі Харагучі, директор кооперативної федерації тралового рибальства острова Хоккайдо.

Низький улов Японії та більший обсяг улов у росії, у водах Північної території, стали причиною того, що минулого року імпорт досяг найвищого з 1992 року рівня.

Найбільший обсяг імпорту з рф у 2022 році припав на сніжного краба (32,6 млрд єн). Імпорт пасти з минтая торік зріс приблизно у 7 разів порівняно із 2021 роком.

«Збільшення (імпорту – ред.), ймовірно, пов’язане з переміщенням російських експортерів до Японії після того, як їм заборонили доступ до США та інших західних ринків», – вважають джерела у рибній промисловості Японії.

Збільшення обсягу імпорту також було викликане потребою Японії у нових джерелах імпорту, оскільки США припинили вилов краба у Беринговому морі через зменшення його кількості. А погані умови рибальства в Японії призвели до збільшення закупівель морських їжаків, лосося та форелі з росії.

За оцінками, Японія імпортує близько 40% морепродуктів, які споживаються у країні. 

Хоча Токіо запровадив економічні санкції проти росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну, морська продукція була звільнена від обмежень: японці вважали, що негативний вплив на вітчизняний бізнес буде занадто великим.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: