НОВИНИ

В Україні хочуть запустити завод калійних добрив, який стояв 18 років

08.05.2023 15:18
cherez-dorogu-vartist-agrovirobniki-masovo-vidmovlyayutsya-kaliynih-dobriv

Фонд держмайна, нове керівництво АТ «Оріана» та місцева влада Калуша підготують Дорожню карту відновлення роботи підприємства після майже 18 років простою. Як говориться у повідомленні ФДМУ, новий в.о. директора підприємства Руслан Кучерявий має провести повну інвентаризацію майна та договорів оренди, перевірити законність відчуження майна і повернути активи, які були незаконно виведені з-під контролю підприємства, а також розробити Дорожню карту з поновлення видобутку та переробки калійних руд, пише agronews.ua.

Зазначається, що АТ «Оріана» було лідером української хімічної промисловості та виробляло поліетилен. У структурі компанії також був завод з виробництва калійних добрив. Сьогодні єдиним джерелом доходів є здача в оренду приміщень, обладнання та автомобілів. Крім того, підприємство має великі борги. 

Щоб перетворити його на діючий актив та знайти інвестора, ФДМУ розглядає можливість поновлення на підприємстві виробництва калійних добрив. Попит на таку продукцію в Україні значний — потреба в калійних добривах складає приблизно 2 млн т на рік, а щорічний імпорт до вторгнення становив приблизно $350 млн, додали у відомстві. 

«Вдале розташування заводу і сировинна база надають можливість відновити виробництво калійних добрив. Сьогодні ситуація на «Оріані» дуже складна, проте ми бачимо перспективи продажу та відновлення виробництва новим власником», — зазначив директор Департаменту корпоративних прав держави Олександр Федоришин.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: