НОВИНИ

Японія стала другою країною, яка визнала безпеку генетичного редагування продуктів

22.03.2019 16:16

Раніше вчені США також заявили, що різниця між традиційними методами селекції і генетичним редагуванням невелика. У цьому Японія наслідувала приклад США, повідомляє Bloomberg.

Дорадчий орган при Міністерстві праці та охорони здоров’я Японії зробив висновок, що генетично відредаговані продукти не відрізняються від продуктів традиційної селекції і можуть бути допущені на ринок без додаткових перевірок.

Теоретично, CRISPR-редагування рослини не залишає в геномі ніяких слідів, крім необхідної мутації (на відміну від генетичної модифікації з використанням генів інших організмів).

Виходячи з цього, FDA, головний регулятор США, прирівнює такі рослини до звичайних. Європейський суд, не дивлячись на дослідження, досі прирівнює таку продукцію до ГМО та вимагає від неї спеціального маркування.

«З точки зору безпеки різниця між традиційними методами селекції і генетичним редагуванням невелика», — цитує видання голову комітету Хірохіто Соне.

Комітет поки не висловився з приводу маркування таких продуктів, адже ГМО-продукти в Японії підлягають додатковій перевірці і обов’язковому маркуванню.

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: