НОВИНИ

Якому хлібу українці надають найбільшу перевагу

03.10.2019 07:00
9cacbece43e273b2f92741729f718f37_M

Обсяги виробництва хліба в Україні продовжують знижуватись. Так, за січень-серпень 2019 українські аграрії виробили на 13,2% менше хліба, ніж в аналогічному періоді минулого року. У серпні обсяги виробництва пшеничного хліба скоротились на 15,1%, а житнього, навпаки – зросли на 32%, порівняно з даними за 2018 рік. Ще у червні 2019 року українські хлібзаводи виробили на 20,1% житнього хліба менше, ніж у аналогічному місяці 2018, а вже в липні цей показник суттєво змінився – зріс на 38,3%. Однією з причин зменшення виробництва хліба є зниження споживчого попиту на цей продукт, повідомляє Аналітичний департамент УАК.

Цікава ситуація спостерігається з цінами. Якщо за січень-серпень 2019 року просідковується тенденція поступового підвищенння вартості житнього хлібу, то ціна на пшеничний продукт з липня по серпень поточного року зменшилась на 1,2%. При цьому вартість борошна – основної сировини для виробництва даного продукту – у серпні 2019 зросла на 14,7%, відповідно до показників за аналогічний період минлого року. Ціна житнього хліба у серпні 2019 року становила 20 грн. 39 коп./кг, а пшеничного – 23 грн. 90 коп./кг, а у серпні минулого року цей показник був меншим на 22,5% (3 грн. 75 коп.) та 22% (-3 грн.) відповідно.

Така ситуація з цінами та обсягами виробнитцва двох видів хлібу може свідчити про те, що українці змінюють свої смаки в бік дешевому продукту.

 


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: