НОВИНИ

Як правильно вирощувати томати

01.06.2021 18:45
37-696x433

Динаміка вирощування томатів на відкритих полях проти контрольованого середовища дуже різна. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

“На відкритих полях це, безумовно, вимагає спільних зусиль, щоб мінімальний вплив на навколишнє середовище був”, – пояснює Луїс ДеМазо, аналітик з питань сталого розвитку та операцій із сімейних ферм Lipman. Компанія вирощує помідори, а також інші овочі як у відкритому грунті, так і в контрольованому середовищі, і повідомляє, що потрібно для стійкого вирощування у відкритому середовищі. “Це передбачає вжиття заходів у кожній точці ланцюга постачання від зусиль, спрямованих на збереження води, до програм боротьби зі шкідниками до масштабних випробувань та досліджень за власною програмою розведення”.

Управління водою та шкідниками

Вирощування помідорів на вулиці може вимагати багато води. “Ми використовуємо повністю автоматичну систему крапельного зрошення, яка дозволяє нам зменшити споживання води до 70 відсотків”, – сказав ДеМасо. Цей самий крапельний полив  також дозволяє компанії вносити рідкі добрива, що призводить до більш ефективного використання поживних речовин та кращої врожайності.

Відкриті поля є більш сприйнятливими до шкідників, і практика інтегрованої боротьби зі шкідниками (IPM) виявилася ефективно-екологічно чутливим підходом до боротьби зі шкідниками. “Це спирається на ряд дій, що починаються у відділі дослідження”, – прокоментував ДеМасо.

Розвідники регулярно бродять по полях, перевіряючи, які шкідники шкодять рослинам. Після цього застосовується найкращий метод боротьби зі шкідниками, який може включати біологічний контроль, такий як природна рослинність та хижацькі клопи. Цей контроль забезпечує мінімальну можливу небезпеку для людей, майна та навколишнього середовища, сприяючи природній стійкості продуктів.

Програма розведення

Наріжним каменем сімейних ферм Ліпман є власна селекційна програма, вперше представлена ​​в 2004 році. Щороку компанія розробляє нові гібриди та тестує близько 300 сортів томатів. “Ми постійно шукаємо рослини та сорти, які стійкі до хвороб, мають більш високий вміст бриксу та аромату, а також фізично стійкі до тривалого терміну зберігання”.

Окрім власних ферм, Ліпман співпрацює з різними місцевими виробниками по всій території США. «Завдяки 13 перепаковувальним установкам, стратегічно побудованим на усьому континенті, ми маємо ефективний час для оптимізації свіжості продукції з мінімальним відбитком CO2. Ми завжди шукаємо місцевих партнерських відносин, щоб налагодити цілорічні поставки між громадами та допомогти місцевим фермерам розширити свою діяльність », – додав ДеМазо.

Упаковка грейферної

Сталість не обмежується лише зростаючими операціями Ліпмана. Однією з останніх стабільних розробок є упаковка для розкладних грейферних компостів, розроблена для лінійки органічних виноградних томатів Grown True ™. “Упаковка з картонної грейферної раковини забезпечує 100-відсоткову компостуваність у дворі, забезпечуючи інноваційне, стійке рішення для споживачів”, – сказав ДеМасо. “Ми з нетерпінням чекаємо подальшого зростання нашої прихильності до стійких практик і сподіваємось ще більше зменшити наш вплив на навколишнє середовище на кожному кроці ланцюга поставок”.

Нагадаємо, що світом поширюється новий небезпечний вірус томатів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: