АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Стало відомо, як правильно оформити авансовий платіж за земельну ділянку

12.04.2024 10:07
1

Щоб у майбутньому не виникали спори стосовно авансової виплати орендної плати з орендодавцем або новим орендодавцем, який успадкував/придбав таку земельну ділянку, орендарю слід подбати про належне підтвердження такої виплати. Про це повідомляє Земельний фонд України, пише agronews.ua.

З юридичного погляду важливо підтвердити сплату коштів як факт дострокового виконання зобов’язання за договором – не нарахування за даними бухобліку, а саме сплати.

Отже, доказами виплати орендної плати наперед можуть бути:

  • розписка орендодавця в отриманні коштів як орендної плати за договором. У ній доцільно написати таку фразу: «Згоден із розрахунком орендної плати, яка виплачується наперед і становить 100 (сто) тис. грн. Претензій не маю. Заперечень у майбутньому стосовно індексації виплати не висуватиму»;
  • видатковий касовий ордер чи відомість про виплату орендної плати із підписом орендодавця;
  • банківські документи про перерахування коштів на рахунок орендодавця.

Додатковим підтвердженням можуть бути дані податкового обліку. Таким чином, за наявності вказаних документів та власноручного підпису орендодавця орендар матиме підтвердження належної виплати наперед орендної плати за договором.

Тому в разі виникнення в майбутньому спору щодо неправильного розрахунку такої виплати, неврахування індексації тощо орендар матиме письмові підтвердження точної виплати.



Перегляди: 156
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: