АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Експерти розповіли, як розірвати договір оренди досудовим шляхом

11.03.2024 10:07
2

Найпростіший спосіб – дочекатися кінця строку дії договору, а після закінчення укласти договір уже з новим орендарем на вигідніших для вас умовах. Проте цей спосіб буде прийнятний для вас лише в тому разі, якщо до закінчення строку дії договору оренди залишається небагато часу. Про це повідомляє Земельний фонд України, пише agronews.ua.

Якщо ж чекати довго, і ви не хочете цього, прочитайте уважно текст договору. У багатьох договорах оренди землі прописують умови, за яких договір оренди допустимо розірвати в односторонньому порядку.

Зокрема, однією з таких умов в договорі оренди паю може бути перехід права власності на орендовану земельну ділянку до іншої особи. Така умова має бути чітко прописана в договорі, і тоді ви як спадкоємець маєте право розірвати його в односторонньому порядку.

Також будь-який договір можна розірвати за згодою сторін. Якщо ви взаємно домовитися з орендарем про розірвання договору, можете скористатися таким способом.

Проте пам’ятайте, що у разі розірвання договору оренди землі за згодою сторін кожна сторона має право вимагати в іншої сторони відшкодування завданих збитків.



Перегляди: 758
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: