АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Як оформити землю під будинком

07.06.2024 13:10
7

Оформляти право власності на землю під будинком має право власник самого будинку. Якщо власників двоє (і більше) земля оформляється у спільну власність. Про це повідомляє Земельний фонд УКраїни, пише agronews.ua.

Зверніться до інженера – землевпопядника та замовте виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Виготовлення технічної документації здійснюється без одержання дозволу на її розроблення (стаття 118 Земельного кодексу України).

Не потрібно звертатися до міської (сільської) ради за отриманням дозволу. Строк виготовлення документації із землеустрою не повинен перевищувати 6 місяців.

Подання документації для реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі, від імені замовника документації, здійснюється Інженером. Заявникові безоплатно надається витяг з Державного земельного кадастру для підтвердження реєстрації

Після реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі зверніться до відповідного органу місцевого самоврядування із клопотанням про передачу земельної ділянки у власність.

До клопотання додаються:

  • розроблена технічна документація із землеустрою
  • витяг з Державного земельного кадастру.

У місячний строк з дня отримання Клопотання та документів міська(сільська) рада приймає рішення про затвердження технічної документації та передачу земельної ділянки у власність або вмотивоване рішення про відмову.

Після прийняття органом місцевого самоврядування рішення про передачу земельної ділянки у власність необхідно зареєструвати право власності на земельну ділянку в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Для реєстрації права власності на земельну ділянку громадянин зверніться до центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) або до нотаріуса за місцезнаходженням земельної ділянки.

Державний реєстратор має видати витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно.



Перегляди: 37
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: