ВАЖЛИВО

Названо агрорегіони, які постраждали від дефіциту вологи в грунтах

04.02.2020 09:34
211094.1140x600

Третя декада січня характеризувалась незначними морозами, сильним поривчастим вітром та опадами у вигляді снігу та дощу. Кількість опадів перевищила суму опадів які випали за період першої та другої декади. Пише superagronom.com.

За даними моніторингу Метео Фарм, середньомісячна температура повітря третьої декади січня перебувала у межах +1…+2°С, в південних областях досягала +3°С. Максимально температура повітря піднімалась до +12°С в Одеській та Херсонській областях. Мінімальні температури зафіксовано в центральних та північних областях — -5…-3°С. На Півдні та Сході — -6…-4°С морозу, в західних областях — -6…- 3°С.Мінімальна температура ґрунту на території України коливалась від -2 до 0°С. Однак у Вінницькій, Одеській та Івано-Франківській досягла майже -3°С морозу.

Найнижчий рівень зволоження ґрунту 19-21% було зафіксовано на Півдні. Краще зволожені землі в Закарпатській, Сумській, Чернігівській та Тернопільській областях — 28-30%.

Вологість повітря за звітний період коливалась в межах від 72% до 90%, атмосферний тиск 759-767 мм.рт.ст.

Діаграма вологості ґрунту вказує на дефіцит вологи в Південних областях. Кращі показники зафіксовані в Сумській, Чернігівській, Тернопільській та Закарпатській областях.

За третю декаду січня випала незначна кількість опадів. Але все ж таки саме в цей десятиденний період у порівнянні з першою і другою декадами випала найбільша кількість опадів.

Гарно почувають себе землі в Сумській, Чернігівській та Закарпатській областях. Найбільш дефіцитними стосовно опадів виявилась Івано-Франківська та Чернівецька області.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: