НОВИНИ

Виробники свіжих молочних продуктів нарощують продажі

19.02.2019 14:28

Високий попит дозволив багатьом операторам збільшити ціни на свою продукцію. Але в той же час більшість з них для утримання обсягів реалізації вдаються до акцій зі зниженням цін на певні товарні позиції. На початку року ряд операторів знову активізував експорт ультрапастеризованого молока. У січні цього товару вивезли з країни майже 2 тис. Т. Географія поставок розширюється, повідомляє «Инфагро».

В імпорті продукції з незбираного молока великі обсяги відзначаються тільки в категорії йогуртів і сирної продукції. У січні їх завезли в Україну 780 т. Такий обсяг не критичний для вітчизняного ринку, але імпорт буде зростати, вважають експерти.

В середині лютого свіжі молочні продукти в дешевій упаковці продаються великими операторами переважно за наступними цінами: молоко 2,5%, плівка – 19,0-21,5 грн / л; кефір 2,5%, плівка – 21,5-23 грн / л; сметана 15%, плівка – 55-60 грн / кг; сир 9% – 95-115 грн / кг.

У порівнянні з минулим роком в аналогічний період найістотніше подорожчала сметана. Незначне збільшення цін на свіжі молочні продукти буде відбуватися до настання весни, прогнозують фахівці.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: