НОВИНИ

Втрати при зборі зернових в Україні потрібно скорочувати, – Милованов

14.02.2020 13:03
original

Міністр із розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов відзначив важливість проблеми втрат при зборі зернових, які сягають 10%. Про це він написав у своєму профілі на Facebook, повідомляє Agronews.

«У масштабі держави – це значні кошти. Додана вартість на гектар складає 50% від відповідного показника у Польщі. Тож нам є куди зростати», – наголосив він.

Тимофій Милованов високо оцінив розробку по оптимізації обробки та збору врожаю зернових культур, що підвищує раціональність використання збиральної техніки. Вона була презентована у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського, де 13 лютого 2020 року відбулося нагородження преміями Президента України молодих вчених.

«Нам як країні потрібно більше таких конкурсів та презентацій, держава має стимулювати розвиток винахідництва», – написав Тимофій Милованов.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1609318435903999&id=100004775745586

Міністр економіки переконаний, що інвестиції у людину є важливими . «Якщо ми хочемо щоб українська економіка зростала, Україна має до 2024 року перейти у топову групу країн за індексом людського капіталу. Інвестиції у людину разом із ініціативами по залученню інвестицій в економіку (капітальні інвестиції з держбюджету, приватизація, концесії, індустріальні парки, програми підтримки МСБ) дозволять країні досягти амбітних темпів зростання добробуту людей», – зазначив Тимофій Милованов і нагадав про необхідність легалізації роботи українців, гідної оплати роботи та цивілізованих умов ведення бізнесу.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: