НОВИНИ

Врожай зернових без втрат

05.05.2023 11:25
Winter wheat

Ярі зернові перебувають на початкових етапах вегетації, а озимі  – вже повноцінно розвиваються. Однак і ті, й інші з огляду на специфіку поточних погодних умов знаходяться в зоні ризику інфікування комплексом поширених хвороб. Щоб вберегти посіви від цієї загрози та забезпечити їм безперешкодний розвиток, фахівці компанії Ukravit наголошують на необхідності надійного фунгіцидного захисту.

«Мінлива погода квітня, що характеризувалися чергуванням дощових і ясних днів, в поєднанні з температурами повітря створила сприятливі умови для розвитку та поширення хвороб зернових культур, – відзначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Як повідомляють наші фахівці із різних регіонів України, значна частка озимих пшениці, ячменю та жита уражена борошнистою росою, септоріозом, іржею. Щодо посівів ярих зернових, на них ще немає проявів хвороб. Та навіть якщо хвороби ще не проявилися візуально, це не означає, що культури в безпеці. Тож за наявних у поточному агросезоні гідротермічних умов своєчасному фунгіцидному захисту необхідно приділити посилену увагу – в протилежному випадку можна втратити до 30% майбутнього врожаю».

Зробити вибір в умовах агросезону – 2023 Олександр рекомендує на користь комплексних системних продуктів і віддати перевагу фунгіциду Інспір Голд (тебуконазол, 200 г/л + протіоконазол, 100 г/л). Обидві діючі речовини у його складі – системні та мають подібний механізм дії. Проте тебуконазол призводить до блокування біосинтезу ергостеролу – основного стерину, що входить до складу клітинної стінки грибів і призупиняє поділ клітин патогенів, в результаті чого вони з часом гинуть. А протіоконазол ефективно контролює найпоширеніші хвороби зернових, викликані збудниками із класів Аскоміцети, Базидіоміцети та Дейтероміцети. Він блокує синтез ергостеролу, але пригнічує, зокрема, цитохром – CYP51, що призводить до морфологічних та функціональних змін клітинної стінки у патогенів. За рахунок метаболізації протіоконазолу в рослині до стійкої сполуки протіоконазол-дестіо забезпечується максимально тривалий період захисної дії.

Інспір Голд швидко проникає в рослини зернових і забезпечує одночасно потужну профілактичну та лікувальну дію проти широкого спектра хвороб. Він контролює найнебезпечніші хвороби – фузаріоз, септоріоз листя, піренофороз, борошнисту росу, види іржі, надалі – хвороби колосу: фузаріоз, септоріоз, альтернаріоз. Найкращий результат забезпечується при застосуванні препарату профілактично або на ранніх стадіях розвитку хвороб – до появи видимих симптомів.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: