НОВИНИ

Волинське село створило прибутковий бізнес на пекінській капусті

04.11.2020 09:32
5_img_9833

Село Хорохорин Луцького району відоме не тільки полуничними, а й капустяними плантаціями. Зараз пекінську капусту тут садять і агрокомпанії, і фермери-одноосібники. Про це повідомляє Район.Бізнес, пише agronews.ua.

Капустяні поля тут тягнуться зеленими смугами посеред чорних подискованих паїв. Зараз саме збирають врожай. Стартують капустяні «жнива» у середині жовтня. Кожен фермер намагається зібрати «пекінку» якомога швидше, поки не почалися заморозки.

Капусту зрізають вручну. При цьому крайнє листя залишається на полі. Кладуть головки в рядок. Потім складають у дерев’яні ящики. В один вміщається близько 200 кілограмів капусти.

Ящики збирає трактор і вантажить на причіп. Далі капусту везуть в овочесховище. Там вона зберігається до весни. Оптимальна температура для «пекінки» – від 0,6 до 1, 3 ºC.

Ящики зберігають вдома, щоб ніхто не покрав чи щоб «ніякий дурень не спалив».

Їх фермери роблять самі. «Виписують ліс», заготовляють дрова, ріжуть на пилорамі на дошки, а тоді з них збивають виріб. Роблять це взимку, коли більше вільного часу.

Пекінська капуста може витримати температуру до -4 ºC, якщо далі наступить потепління. А от для росту має бути не менше 12 ºC. Інакше не ростиме.

Фермер каже, що врожай рахують навесні. Якщо капуста збережеться і вдасться її вигідно збути, тоді й варто рахувати прибутки.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: