ГОЛОВНЕ

Влада не дотримується термінів процедури бронювання працівників

09.05.2023 10:22
traktor3432

Заявки на бронювання військовозобов’язаних зараз у своїй більшості протерміновані, попри те, що 28 квітня уряд змінами до постанови №76 передбачив чіткі строки ухвалення рішення з цього питання. Тому ситуація з бронюванням залишається досить складною та непередбачуваною, говориться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», пише agronews.ua.

«Щодо списків, які були подані ще в березні, компанії досі не отримали наказу про бронювання військовозобов’язаних за підприємством. Унаслідок довготривалого процесу погодження за встановленою процедурою на бронювання працівників мобілізують ТЦК та СП, навіть не дочекавшись рішення Генштабу», — пояснюють в об’єднанні.

Тож компанії-члени УКАБ закликають відповідних ЦОВВ та Генштаб дотримуватися прийнятих Постановою КМУ №76 строків погодження.

«Також асоціація підтримує ініціативу Мінекономіки щодо встановлення обмежень для ТЦК та СП не мобілізувати військовозобов’язаних, котрі є у списку, на період процедури бронювання, та сподіваємось на реалізацію такої ініціативи найближчим часом», — підкреслюють в УКАБ.

І зазначають, що дефіцит спеціально навчених для конкретних задач працівників в аграрному секторі спостерігається й без проблем з бронюванням, тому складно знайти нового спеціаліста, що унеможливлює роботу підприємства, а в результаті погіршує економіку країни.



Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: