АНАЛІТИКА

Закупівельні ціни на молоко залишились на довоєнному рівні

08.05.2023 08:18
milk

Попри підвищення собівартості виробництва сировини та низькі закупівельні ціни на неї, у фермерському господарстві на Сумщині поголів’я худоби не зменшують. Наразі загальне поголів’я налічує близько 600 голів, дійне стадо — майже 300. До війни господарство працювало з прибутками, наразі — майже нульовий баланс. Про це розповів керівник фермерського господарства Сергій Карпенко, передає «Суспільне», пише agronews.ua.

«Дуже важко, адже за рік ціни на всі продукти зросли на 30-50%, а подекуди і вдвічі, а ціна на молоко залишилась практично на довоєнному рівні. Ми ледве виходимо на нуль», — зазначає Сергій Карпенко.

«Щоб корова давала продукцію, її потрібно нагодувати. Вона має отримати 45 кг силосу, 3 кг комбікорму, 200 г макухи. Зараз ми доїмо у день 5300 т, а раніше доїли до 6 т», — пояснює завідувачка ферми Валентина Василенко.

За словами керівника профільного департаменту Сумської ОВА Олександра Маслака, впродовж минулого року поголів’я корів на Сумщині скоротилося на 8%. За результатами моніторингу, середні закупівельні ціни на молоко-сировину від сільськогосподарських підприємств області, залежно від ґатунку, становили 12,33 грн/кг, що на 0,6% нижче від цін на початку квітня цього року. Ціни на молоко, закуплене в особистих селянських господарствах, зменшились із 8 до 7,5 грн.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: