НОВИНИ

Велика Британія надасть Україні понад 120 контейнерів для транспортування зерна

28.08.2022 17:01
40ft-container-tilter-unloader-1

Велика Британія закупила для Україні понад 120 контейнерів для транспортування зерна, а також обладнання для ремонту мостів і облаштування тунелів. Про це заявив міністр транспорту Великої Британії Грант Шеппс під час онлайн зустрічі з міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим, повідомила пресслужба Мінінфраструктури, пише agronews.ua.

Як зазначив Грант Шеппс, вказана допомога надається в рамках пакета підтримки «Укрзалізниці» обсягом 10 млн фунтів стерлінгів, який було анонсовано прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном на останньому саміті G7.

«Оскільки Україна є одним із найбільших експортерів зерна у світі, то ці життєво важливі заходи допоможуть її економіці відновитися та зменшать тиск на світові ціни на продовольство. Своєю чергою це підтримає Чорноморську зернову ініціативу, що дозволяє безпечно експортувати зерно, продукти харчування та добрива з України захищеними транспортними коридорами», – зазначається у повідомленні.

Також повідомляється, що за підсумками зустрічі сторони підписали спільний план дій щодо допомоги у відновленні транспортної мережі України.

«Завдяки сьогоднішнім домовленостям ми розраховуємо отримати високоякісну експертизу від провідних британських компаній та інститутів для відновлення української інфраструктури», – підкреслив міністр інфраструктури.

 

Читайте також: В Україні успішно реалізується проєкт підтримки аграріїв: озвучено результати


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: