НОВИНИ

Вчені винайшли фруктову альтернативу натуральній шкірі

15.07.2021 17:04
389164_1

При виготовленні матеріалу виділяється на 85% менше CO2. Компанія Beyond Leather з Копенгагена представила ще одну екологічну альтернативу натуральної шкіри – Leap. Матеріал отримують шляхом нанесення на текстильну основу з бавовни і волокна з деревної маси Tencel суміші яблучних відходів і натурального каучуку, а також захисного покриття, що складається з поліуретану, поліефіру на нафтовій основі і біопласта. Про це повідомляє buro247.ua, пише agronews.ua.

Біомаса додає матеріалу еластичність і схожі з натуральною шкірою тактильні якості.

“Яблучні відходи мають дуже високий вміст коротких волокон і полімерів, які при правильному використанні можуть надавати кінцевому виробу необхідну міцність і жорсткість”, – пояснила одна із засновниць компанії Ханна Мішо журналістам Dezeen.

Матеріал отримують з шкірки, серцевини, стебел і насіння яблук, непридатних для виготовлення напоїв. Beyond Leather беруть їх у невеликого данського виробника соків і сидру, який використовує фрукти місцевих фермерів і щорічно виробляє від 500 до 600 тонн відходів.

За оцінками компанії, при виробництві Leap виділяється на 85% менше CO2, ніж при роботі з натуральною шкірою, а також потрібно на 99% менше води. У майбутньому компанія планує розробити матеріал, який буде складатися виключно з яблук.

Нагадаємо, що найвідоміший бренд взуття використовує шкіру з ананасу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: