НОВИНИ

Вчені створили суху соняшникову олію

07.12.2021 18:35
suha-soniashnykova-oliya

Світ їжі стрімко змінюється: молекулярна кухня, рослинні замінники м’яса, які за смаком та текстурою важко відрізнити від справжніх курятини, яловичини чи свинини, а тепер ще й порошкоподібна олія. Саме створенням порошків з рослинних олій займається компанія Lus Health Ingredients, або LUS (Нідерланди). Такі продукти популярні серед веганів, вегетаріанців та прихильників кето-дієти. Про це повідомляє Аграрії Разом, пише agronews.ua.

Наразі компанія виготовляє три види порошкоподібних олій – з льону, соняшникового насіння та авокадо.

Застосовують такі порошки для продуктів з високим вмістом жиру та низьким вмістом вуглеводів, таких як фітнес-коктейлі та батончики. У порошку з соняшнику вміст олії (рослинного жиру) досягає 70%, а в сухій олії з льону та авокадо – 50%.

Крім того, Lus Health Ingredients виготовляє рідку олію авокадо, рідку пальмову олію та інші продукти. Зокрема, компанія запатентувала інноваційний харчовий додаток Reducose. Його вживання перед їжею зменшує рівень засвоєння цукру організмом. Таким чином, рівень глюкози в крові може знижуватися на 40%.

Нещодавно компанія отримала сертифікат V-label. Це міжнародний знак схвалення для веганських та вегетаріанських продуктів. Лейбл робить такі продукти досить впізнаваними. Так, 95% опитаних європейців говорять, що бачили продукти, які марковані V-label. А 82% жителів країн ЄС розуміють значення цього маркування і зазначають, що воно викликає у них довіру до продуктів.

Читайте також: Вчені вивели новий сорт ячменю.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: